Clifton Hill House

Status Approaching completion Location Clifton Hill Victoria, Australia Photographer Ben Hosking

This extension and addition to an existing Heritage listed house in Clifton Hill is formed around the creation of spaces for a family to both come together in and allow spaces for break out activities.

Rather than build directly from the back of the existing dwelling, the new build separates from the existing to create a large north facing courtyard. Maximum transparency, yet clearly defined spaces was required and is achieved via glazing around a central courtyard and sunken lounge at ground level. Upper storey bedrooms are internalised, yet each links to it’s own courtyard via full height glazing. Spaces are separated, yet interlinked, allow privacy from the surrounds while maximising lights and natural ventilation.

More photos and information to come soon!